Profi bútorszállítást Keszthelyen és környékén vállalunk. Nincs segítsége, nincs járműve vagy egyszerűen csak nem szeretne ilyesmivel vesződni? Mi elintézzük.

Bútort utaztatni több okból is szokás. A leggyakoribb oknak számít a költözés, ami nemcsak a bútorokra, hanem minden egyes holmira kiterjed, ami az ingatlan berendezését képezi. A költözésen kívül a bútorvásárlás is indokot adhat szállítás megszervezésére. A használt vagy új bútorok áruházból vagy egyéni eladótól is megvásárolhatóak, de minden esetben meg kell oldani a házhoz szállításukat.

Amennyiben nincs lehetőség a futárral vagy a cég által működtetett kiszállítással számolni, saját kezűleg kell megszervezni a bútor vagy bútorok szállítását.

bútorszállítás Keszthely

A bútor védelme 

A bútorok mérete és alapanyaga is megköveteli a fokozott védelmet a szállítás ideje alatt. A megfelelően felkészített bútort már nem kell félteni attól, hogy maradandó sérülések érik. A másik feltétele a bútor megóvásának a biztonságos szállításért felelő pakolók kiválasztása. A megrendelőnek és a szállító cég embereinek tehát valamilyen szinten össze kell dolgoznia az eredményes munka érdekében.

  1. A bútor felkészítésének az első lépése minden esetben a bútor teljes kiürítése. Amennyiben erre szükség van, mindent ki kell venni a fiókokból, polcokról és külön csomagolni vagy eltávolítani.
  2. Attól függően, hogy régi vagy új bútorról van szó, el kell végezni a portalanítást is. Az enyhén nedves rongy megfelelő eszköz erre a célra. Egyik szállító sem szívesen pakol pókhálós, poros, foltos bútorokat.
  3. A következő lépés az ajtók rögzítése, ha vannak. Szigetelőszalaggal a legbiztosabb rögzítést kapják az ajtók. A madzagot nem ajánljuk, mert az könnyen elmozdulhat.
  4. A szétszerelhető darabokat ajánlott szétszerelni és az egyes elemeket becsomagolni fóliába. A csavarok és elemek bezacskózva, biztos helyen utazzanak. A nagy bútoráruházak népszerűsége miatt a lapraszerelt bútorok már eléggé elterjedtek. Szinte minden költöztetésnél akad belőlük legalább egy. A hátrányuk, hogy kevésbé időtállóak, ezért a költöztetést is jobban meg tudják érezni.

bútorszállítás Keszthely

Az összeszerelt bútorokat csak akkor érdemes egyben hagyni, ha nem túl rázós az út. A rossz minőségű utakon olyan rázkódásnak lehet kitéve a bútor, ami a rögzített elemek, csavarok elmozdulását eredményezheti. A kilazult darabok a bútor stabilitását sajnos meg fogják megváltoztatni.

  1. A fóliás borítás az egyben maradt bútoroknak is puha és stabil védelmet jelent a karcolásokkal, ütközésekkel szemben. Ezek jóval strapabíróbb darabok, de egy teherautó szállítás, lépcsőn cipelés könnyen elcsúfíthatja az évtizedes, szép állapotban megőrzött szekrényeket, dohányzóasztalokat is.
  2. Érdemes tájékozódni a célállomásról, ahová a bútor útnak indul. A lift óriási segítség, ha van, de nem mindig könnyű beazonosítani a helyét. Indokolt esetben az illetésektől kell tájékozódni teherlift elérhetőségéről. A parkolás is lényeges részlet, mert nem mindegy, hol, meddig, milyen messze tud megállni a teherautó a rakományával. A bejárathoz közeli parkolóhely a bútornak is, a rakodóknak is óriási előnyt jelent.

A Balaton környéki ügyfeleknek több évnyi tapasztalattal és elhivatottsággal dolgozó tagokból álló csapat szolgáltatásait kínáljuk. Forduljon bizalommal a mi cégünkhöz, ha helyi szolgáltatót keres korrekt áron és emellett korrekt munkát vár el!

A weboldalunkon minden, lényeges információ szerepel a bútorok költöztetésével, szállításával kapcsolatban.Önnek szóló árajánlatot tudunk összeállítani, ha kapcsolatba lép kollégánkkal telefonon vagy üzenetben.