Rendelhető medenceásás Keszthelyen, családi házak, nyaralók, panziók számára. A medencés ingatlanban sokkal jobban esik a pihenés, megéri elkészíttetni.

A medencés ingatlanokat nem kell nagyítóval keresni a Balaton partján és a tó környékén sem. Hiába van ott egy karnyújtásnyira a tó, ez nem zárja ki egy épített medence telepítését és használatát. A medencés ingatlanoknak egyébként is magasabb az értéke, mint azoknak, amiknek a kertjében nincsen saját medence.

A medence vonzó hely, amikor tombol a kánikula és egy kis hűsölés az egyetlen, amire a nyaralók vágynak. Tiszta, igényes, kellemes medencében fürdőzni egészen más élmény, mint a főszezonban túlzsúfolt strandokon szorongani. Egy kis romantikus időtöltéshez éppen olyan festői helyszín egy medencés kert, terasszal, mint a baráti összejövetelekhez vagy a nyári, családi programokhoz.

Árajánlatkérés

medenceásás keszthely

Mennyibe kerül a medence kiépítése?

A medence költségei természetesen minden megrendelőnek számítanak, ezért fontos előzetes kalkulációt végezni és tisztában lenni azzal, mi, mennyibe fog kerülni. Az ásás földmunka, amire a szakemberek elsősorban a kiásott föld köbmétere alapján adnak árajánlatot. A köbméteres számítást azonban nem lehet ugyanúgy alkalmazni minden projekt alkalmával. A táj milyensége, a föld minősége is befolyásolhatja a végső árat, hiszen nem mindegy, hogy mennyit kell vele dolgozni.

A földterület nagysága, a kiásott terület mélysége szintén az árat befolyásoló tényezők közé tartoznak. Semmiképpen nem szabad olyan árajánlatot elfogadni azonban, amit terepszemle nélkül, látatlanban állítottak össze. Egy jó szakember helyszíni felmérés nélkül nem adhat korrekt és reális ajánlatot, mert tudnia kell, hogy hol, mivel dolgozik. Ellenkező esetben a megrendelő ne lepődjön meg, ha a költségek útközben változni fognak.

A szakemberek óradíjakkal is számolhatnak, ami magába foglalja a munkagépek és a munkások díjait is és alapdíjról indul.

Milyen tényezők befolyásolják a medence típusát?

A medencéhez szükséges árok kialakítása gépekkel gyorsabb és a precíz előkészítést teszi lehetővé. Egy átlagos medencéhez körülbelül 1,2 méter mély alapra van szükség. A nagyság a rendelkezésre álló terület függvénye, de számolni kell a fenntartási költségekkel is. A földmunka ideje attól is függ, milyen a talaj, a növényzet, a tereptárgyak vagy az időjárás mennyire akadályozza a haladást.

A medencék sokfélék lehetnek, anyag, kialakítás, típus is meghatározó, ha csoportosítani szeretnénk őket. Léteznek előregyártott medencék és vasbeton, öntött típusok is. Utóbbiak kerülnek több pénzbe, de általában hosszabb élettartammal is rendelkeznek. Mindkét típushoz szükség van a medence alapjának kiásására, amit homokággyal látnak el.

Árajánlatkérés

medenceásás keszthely

A medence alapját lehetőleg sík felületen kell kiásni, az elhelyezésnél pedig figyelembe venni, hogy milyen növények kerülnek a közelébe. Általában a medence vizének megóvása érdekében napos területen építik meg a medencét, a lehulló levelektől távol, szélvédett helyen. Nem kerülhet csővezeték fölé, de könnyen megközelíthető legyen, mégse járjon zavaró zajjal a medence berendezéseinek működése.

A medence alapjának kiásása akár napokon belül elkészülhet, az ára pedig több száz ezer forint körül mozoghat.

A földmunkák közé tartozik a medencék alapjának kiásása, ezzel is kereshet minket, ha ilyen szolgáltatásra van szüksége. A csapatunk felkészülten kezd neki az ilyen jellegű munkáknak is, a feladat kivitelezéséhez pedig hiánytalan gépparkkal rendelkezik a cégünk. Amennyiben a konkrét szolgáltatásra vonatkozó árajánlatunk érdekli, lépjen kapcsolatba velünk a honlapunkon megtalálható, egyik elérhetőségen.

Árajánlatkérés