Az építőanyag szállítás is hatással van az építkezés vagy a felújítás várható eredményességére. Ügyeljen a részletekre, rendeljen színvonalas szolgáltatást szállításhoz!

Építkezni még mindig megéri?

Az építőipar továbbra is élénken működik, újabb és újabb projektek valósulnak meg. Egy új épület ugyanis, ami megfelel az érvényben lévő elvárásoknak, nagyszerű befektetésnek bizonyul hosszú távon. Az elkészült ingatlannak ráadásul évek múltán is lehet növelni az értékét felújítással, korszerűsítéssel is.

A közelmúltban végbement gazdasági folyamatoknak köszönhetően általános drágulás figyelhető meg, gyakorlatilag minden területen. Az építőanyagok árának emelkedése és az energiaárak növekedése is megtöbbszörözte egy építkezés költségeit. Érthető, ha az emberek jóval megfontoltabban vágnak bele egy ilyen jellegű vállalkozásba. Nem mindenkinek áll rendelkezésre korlátlan anyagi forrás egy építkezés vagy felújítás finanszírozására. Építkezni, felújítani ráadásul soha nem jár fix költségekkel, könnyen elcsúszhatnak a kiadások, jellemzően felfelé.

Árajánlatkérés

építőanyag szállítás

Hogyan jut el az építőanyag a helyszínre?

Építőanyag nélkül egy épület alapja sem készül el, tégla nélkül nincsenek falak, sóder hiányában nem lehet betont keverni a födémhez, a járda burkolatához stb. Az anyagok beszerzése mellett azok tárolása és a szállítása is fontos szempont.

A szállításnál alapvető elvárás, hogy minden megrendelt építőanyag szállításra alkalmas állapotban, esetenként biztonságosan csomagolva kerül a szállító jármű platójára. Az osztályozott, válogatott, kimért anyagokat az erre a célra alkalmas járművekkel, a megadott címre szállítjuk ki. Általában háromféle formában érkeznek meg a megrendelt építőanyagok az építkezés helyszínére: dobozokban, raklapokon vagy egyszerűen csak ömlesztve. Semmiképpen ne vállalkozzon arra, hogy saját járművel oldja meg a szállítást, mert csak az autója fogja bánni!

Felmerül a kérdés, hogy milyen árat kérnek az ilyen jellegű szolgáltatásért? Milyen tényezők befolyásolják az árakat? Három alapvető kérdést kell ehhez megválaszolni: Milyen építőanyagot fognak szállíttatni? Mekkora mennyiségben szállíttatnak? Milyen távolságra kérik a szállítást? Természetesen számolni kell a munkadíjjal is, ami attól függően változhat, hogy tartalmaz e rakodást. Ezt általában óradíjban számolják el. Az eltérő igények miatt minden megbízás egyedi ajánlatot tartalmaz.

Árajánlatkérés

építőanyag szállítás

Mi a helyzet a tárolással?

A szóródó anyagokat nagyobb mennyiségben rakják le a helyszínen, de a tárolásukról még akkor is gondoskodni kell, ha a munka csupán rövidebb lélegzetű. A minőségi murva, homok vagy bazalt kárba vész, ha nem ügyelnek a tárolásra.

Az egyes anyagoknál ügyelni kell arra, hogy ne keveredjenek egymással. Az elhelyezésük ne akadályozza a közlekedést és a balesetek kialakulását se idézze elő. Nem elhanyagolható nézőpont az építőanyag megóvása sem, mert sajnos az értékük miatt előfordulhatnak lopások is. Bizonyos anyagok érzékenyek a nedvességre vagy a hőingadozásra, ezért ezeket zárt helyen kell tartani, illetve az a legjobb, ha zsákokba kerülnek.

A balatoni régióban, keszthelyi székhellyel működtetjük cégünket, átfogó tevékenységi körrel. Minden ügyfélnek megbízható segítséget tudunk garantálni, legyen szó földmunkáról, szállításról. Új medencét tervez, költözik vagy át szeretné építtetni az ingatlanát, kertjét? Folyamatosan fejlesztett gépparkunknak és szakavatott kollégáinknak köszönhetően sikeresen áthidalunk minden akadályt. Kíváncsi az Önnek szóló ajánlatunkra? Lépjen kapcsolatba családi vállalkozásunkkal telefonon vagy pedig üzenetben!

Árajánlatkérés