Hívjon földmunka elvégzésében rutinos szakembereket, ha az idei nyarat saját medencével szeretné köszönteni! A medenceásás Keszthelyen és környékén jó áron megrendelhető.

Miért legyen medencéje?

Keszthely a Balatonhoz tartozó település, tehát egy karnyújtásnyira fekszik a magyar tenger, aminek a vizében bármikor meg lehet mártózni. Ugyanígy ott sorakoznak a part mentén a strandok, kiépített területet kínálva büfékkel, napozóhelyekkel a maguk vakáció hangulatával.

Egy saját kerti medence azok közé a dolgok közé tartozik, amiket a nyári szabadság vagy a napos hétvégék alatt nagyszerűen ki lehet használni. A Balaton és a kerti medence nem zárja ki egymást. Amikor nincs kedve kimozdulni a szépen rendben tartott kertjéből, de szívesen ejtőzne egyet, akkor elég csak a medence partjáig elsétálni.

medenceásás keszthely

A nyári hétvégéken és a szezon ideje alatt bizony sokszor zsúfolásig telnek a strandok, arról nem is beszélve, hogy súlyos összegeket lehet elkölteni a belépőre és az ott töltött idő alatt vásárolt elemózsiára, üdítőkre stb.

A meglévő medence az ingatlan értékét felfelé tudja srófolni, emiatt az eredetinél magasabb áron lehet majd a későbbiekben értékesíteni a házat. Egy medencés ház vonzó a vásárlóknak és a vendégeknek is, ha az ingatlant szálláskiadásra használják.

Hogyan készül el az új medence?

A magán használatra tervezett medencékhez nincsen szükség külön engedély beszerzésére, ha azok nem túl nagy mérettel készülnek. Az 50,0 köbméternél nem nagyobb térfogatú vagy a 1,5 méternél nem mélyebb medencék még ebbe a kategóriába sorolhatóak.

A terület jelenti a viszonyítási alapot, minden más csak ezután jöhet. A medence minden tulajdonsága a rendelkezésre álló telek mérete és fekvése alapján tervezhető.

Habár egy kültéri medence telepítése olcsóbb, mint egy beltéri medence kialakítása, a nem megfelelő elhelyezés ugyanis megnövelheti a fenntartási költségeket. Nem szabad meggondolatlanul nekifogni a kijelölésnek és az ásásnak, mert később megbánhatja a tulajdonos.

medenceásás keszthely

A medence ne kapjon túl napos vagy túl árnyékos helyet, ahogyan az sem jó, ha sok a fa vagy bokor a közelében, mert a szél tele fújja a vizet növényi részekkel. Számolni kell azzal, hogy a tisztán tartás nem az egyetlen feladat, mert a szezon végével gondoskodni kell a fagy elleni védelemről is.

A helyszínen alkalmazható méret vagy a megrendelő igényei határozzák meg, hogy a medence úszásra vagy csak pancsolásra, hűsöléshez készül. Ehhez kapcsolódóan kell eldönteni a medence méretét, formáját, alapanyagát, típusát és a szükséges berendezéseket is kiválasztani.

A medence alapjának kiásása

A területen le kell mérni a telepítés helyét és kijelölni az oldalakat úgy, hogy hozzá lehessen férni a medencéhez. Most következik az ásás. Ha nem szeretne saját maga vesződni az ásással, gépi földmunkát végző csapattal jár  a legjobban. Az ásás előtt a talaj vizsgálatára is szükség van, előfordulhat, hogy ki kell egyenlíteni a fennálló szintkülönbséget vagy feltölteni a hiányos részeket.

A földet a kijelölt nagyságú területen a megadott mélységben el kell távolítani és a felesleget elkülöníteni. Egy része kellhet még a medence falaihoz. A földmunka elvégzése után kell a maradék földet összegyűjteni és elszállítani a telekről.

A cégünk több területen is megbízható munkát végez az ügyfeleknek, ilyen a bútorszállítás, a lomtalanítás, de a géppel végzett földmunkákat is határidőre kivitelezzük. Forduljon hozzánk bizalommal, ha idén új medencét tervez a kertjébe, udvarára és az első lépéseket bízza nyugodtan ránk!