Profi csapatunk gyorsan elvégzi a lomtalanítást, melynek köszönhetően otthona rendezettebb, élhetőbb lehet. Bízza ránk a feladatot, mindenben segítünk!

Sokan küzdenek azzal, hogy túl kevés tárolóhely van az otthonukban. A probléma némileg áthidalható, ha van plusz tárolásra alkalmas helyiség, például pince, padlás vagy garázs, ahol nem zavaróak a dobozok, az átmenetileg feleslegessé vált bútorok. Azonban, ha nincs ilyen és mindenképp szeretné megőrizni a rendet otthonában, akkor bizony időnként érdemes beiktatni egy lomtalanítást, még akkor is, ha nem olyan könnyű nekivágni egy ilyen nagyszabású feladatnak.

Szelektáljon okosan!

Lomtalanítani helyiségről helyiségre, szekrényről szekrényre haladva érdemes. A legjobb, ha mindent kipakol az éppen soron következő szekrényből és átgondoltan kiszelektálja a dolgait. Ehhez célszerű három nagy „kupacot” létrehozni:

  1. Marad
  2. Önnek felesleges, de másnak még használható
  3. Szemét

Az első kupacba azokat a dolgait tegye, amiktől nem szerezne megválni, mert használja őket vagy mert más okból fontosak. Lényeges viszont, hogy jól átgondolja, mi az, amit megtart, mert csak úgy lehet látványos eredményt elérni a lomtalanítással, ha valóban sok mindentől szabadul meg. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy „ez még jó lesz valamire” címen visszapakolnak a szekrénybe teljesen felesleges dolgokat is. Az esetek többségében ezek feledésbe is merülnek és soha többé nem használják őket semmire.

Ha megvan, mi az, amit megtart, akkor a szekrény portalanítása után rendezetten, logikusan pakoljon vissza! Ami ritkán kell, azt tegye hátra, felülre, amit sűrűn, azt pedig előre, könnyen elérhető helyre.

A második csoportba kerülő holmikat is célszerű két részre osztani: eladható és adományozandó. Jó állapotú ruhákat, gyerekjátékokat például sokan szívesen vesznek, de az Önnek feleslegessé vált könyvek, porcelánok is lehetnek értékesek. Ha van olyan, ami még használható, de úgy gondolja, hogy nem éri meg az eladással foglalkoznia vagy nem érez ehhez affinitást, azt adományozza el, hiszen lehet, hogy más valaki még örülni fog neki.

Ami a kukába kerül, azt pedig ne sajnálja! Ha megtelik egy doboz vagy zsák, azt vigye ki mielőbb, és onnan már ne legyen visszaút.

Lomtalanítás

Amit érdemes végig gondolni a lomtalanítás során 

Lomtalanítani úgy jó, ha látványos lesz a végeredmény. Ehhez viszont sok mindentől kell megszabadulni, hogy valóban szabaduljon fel hely és tényleg rendezettebbé váljon a lakás. Az olyan dolgokat, amiket már évekkel ezelőtt is csak azért tett el, mert biztosan jók lesznek még valamire, de azóta sem volt hasznuk, ne tárolja tovább!

Gondolja át, hogy valóban érdemes-e eltenni olyan ruhákat, játékokat, amik 10 év múlva lesznek esedékesek a gyerekeknek vagy unokáknak! Annyi idő alatt hatalmasat fejlődik a világ, mindenből lesz új, modern, a régi dolgok elavulnak, divatjamúlttá válnak.

Fontolja meg, hogy valóban szüksége van-e három tartalék kávéfőzőre és két tartalék tévére! Természetesen ezek csak példák, de bizony sokan hajlamosak túlzásba esni hasonló esetekben.

Lomtalanítás

Nem muszáj egyedül nekivágnia a lomtalanításnak! 

A lomtalanítás nagy munka, sok idő és sok energia. Azonban cégünknek ez az egyik fő szolgáltatása, és már számtalan ügyfelünknek segítettünk átlátni a káoszon. Csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik ezen a téren, gyorsan dolgozik és teljes körű segítséget nyújt. Ha nincs ideje, kedve, türelme a lomtalanításhoz, ránk számíthat!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal részletes tájékoztatásért! Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére és válaszolnak a felmerülő kérdéseire.