Mire jó a szelektálás?

Az emberek többsége hajlamos arra, hogy egyre csak újabb és újabb holmikat vásároljon, cseréljen vagy fogadjon el. Eközben a régi tárgyak többsége ugyanúgy marad a helyén, a lakás, ház pedig egyre zsúfoltabbá válik. Lássuk be, nincs szükség mindenre, bizonyos holmiknak lejár az ideje és menniük kell.

Egy alapos szelektálás után sok hely felszabadul, fizikailag és érzelmileg is megkönnyebbülést érezhet az, aki rászánta magát a lomtalanításra.

Egy ilyen vállalkozás persze rendkívül rémisztőnek tűnhet. Miért? Aki még soha nem csinált ilyet, könnyen meg tud rettenni a feladattól. Hogyan kellene hozzákezdeni, meddig fog tartani, képes lesz e a végére érni? Ilyen és ehhez hasonló kétségek és kérdések akadályozhatják az embert abban, hogy megtegye az első lépéseket.

 

lomtalanítás sittszállítás

Hogyan fogjunk hozzá?

Mi ellátjuk néhány, hasznos tanáccsal és egy teljesen megújult otthonban kezdheti meg a lomoktól mentes új életet! Mire a válogatás végére ér, megkönnyebbülést fog érezni és boldog lesz, hogy mégiscsak belevágott.

1. Mi az, amit nem fog elszállítani a lomtalanítani érkező jármű? Természetesen nem kerülhet az autóra veszélyes hulladék, sem pedig kommunális hulladék. Az előbbinek külön szállítást kell szervezni, az utóbbinak pedig a kukában a helye. Az építési, felújítási hulladék is egy új körbe kerül majd, ahogyan az elektronikai cikkek is.

2. A tervezés összefügg a dinamikus haladással és a sikeres befejezéssel is. Határozza meg tehát a lomtalanítás lépéseit, majd ne álljon meg, ameddig el nem éri a kitűzött cél! Becsülje meg, körülbelül mennyi holmit fog átnézni és mennyi időbe telik különválogatni őket. Ennek alapján egyeztessen lomtalanítást vállaló céggel és tűzzenek ki egy időpontot. Most már nincs visszaút, kezdődjön a szortírozás!

 

3. Legyen erős és szigorú! A szortírozás érzelmi szempontból is megerőltető feladat, nem csak fizikai kihívást jelent. Mindenre, amit a kezébe vesz, egy ítéletet kell mondania: menjen vagy pedig maradjon? Tegye fel a kérdést: szeretné megtartani, szüksége van rá? Ha sikerült döntést hozni, akkor tegye a kijelölt kupacba a tárgyat.

4. Jelöljön ki több csoportot, készítsen elő sarkokat, dobozokat a holmik számára. Vannak olyan tárgyak, amik már csak hulladéknak jók, ezekkel lesz a legkönnyebb dolga. Egy másik dobozba kerülhetnek azok, amiket már nem szeretne megtartani, de mások még hasznosnak találhatják őket. Ezeket később elajándékozhatja, továbbadhatja vagy eladhatja. Végül nem árt külön rakni azokat a dolgokat is, amiket meg fog tartani.

lomtalanítás sittszállítás

 

Feltétlenül haladjon szisztematikusan és adjon időt magának a válogatásra. Szobáról-szobára különítse el a holmikat, így látni fogja, hogy nem hiábavaló a fáradozása.

5. Mérje fel, hogy mi az, amit elszállítanak a szakemberek! Hány emberre, milyen eszközökre lesz szükség az összegyűjtésükhöz, a mozgatásukhoz. Érdemes a lomtalanítás napján parkolóhelyről is gondoskodni.  A szolgáltató általában fel felméri a helyszínt és ez alapján tudni fogja, hogy mivel készüljön a szállítás napjára.

Nem számít, hogy mitől szeretne megszabadulni, lomoktól vagy építési hulladéktól, mi elszállítjuk Önnek. A csapatunk alapvetően költöztetéssel foglalkozik, de mivel rendelkezünk a célnak megfelelő járművekkel, bútorokat, építőanyagot, kacatokat, sittet szintén ránk bízhat.

A szolgáltatásainkról tudjon meg többet és vegye fel a kapcsolatot a kollégánkkal az egyik, megadott elérhetőségünkön! Kérjen részletes árajánlatot szállításra!