A költözés szó hallatán Önnek milyen jelzők jutnak az eszébe? Biztosan szerepel a sorban a fárasztó, az időigényes, a macerás és a nehéz is. A költözés egyik meghatározó feladata a cipekedés, amit szerencsére nem kell Önnek és a családtagjainak elvégeznie, ha költöztető csapatot bíz meg.

A költöztetésben tapasztalt és a feladattal szemben maximálisan felkészült cég nemcsak a dobozolástól nem jön zavarba, de a nehéz bútorszállítással is boldogul. Kisebb mennyiségű holmi, kevés bútor esetében nem fontos költöztetésre költeni, ellenkező esetben viszont már indokolt. A szállításhoz, pakoláshoz erős és megfelelő méretű jármű is kell.

A nehéz bútorok és tárgyak előfordulása

A mai bútorok többségére nem igazán jellemző, hogy különösebben átlagon felüli méretekkel és súllyal rendelkeznének. Jellemzően az örökölt, régi és antik bútorok azok, amiknek az elkészítéséhez több anyagot és természetes fát használtak fel. A dizájn bútorok többségét is minőségi darabnak tervezték és mint ilyenek, nemcsak értékes, de különleges bánásmódot igényelnek.

nehéz bútorszállítás

Az otthonok és az irodák is rejthetnek erőt és ügyességet igénylő holmikat. A bútorokon kívül ide sorolhatóak a zongorák, pianínók, páncélszekrények, de a fénymásolók, szobrok, műtárgyak, akár szerver szekrények is.

A különleges bánásmód indokolt

A bútorok, gépek, műtárgyak, hangszerek, illetve minden, ami egy bizonyos súlyhatár felett van, túl nagy, sérülékeny, ugyanabba a kategóriába sorolható. A szakszerű előkészítés és szállítás minden esetben indokolt, különben a tulajdonosnak többféle következménnyel is szembe kell néznie.

A vagyontárgy megrongálódhat a szállítás közben, de a hiányos, rosszul kivitelezett csomagolás miatt is. A megrongálódás oda vezet, hogy a tulajdnosnak anyagi kárral kell számolnia, esetleg pótolnia kell a bútort, ami mehet a szeméttelepre a hozzá fűződő emlékekkel, érzelmi értékkel együtt.

Milyen tényezők befolyásolják az árakat?

Az egyértelmű, hogy minél speciálisabb egy szállítással járó megbízás, annál magasabb összegre kell számítania a megrendelőnek. Nem kell azonban megijedni attól, hogy kizsebeli egy szolgáltató, ha egy kicsit tájékozódik arról, mire is számíthat.

nehéz bútorszállítás

  1. Elsődlegesen persze magának a bútornak a méretei és a súlya az, ami számít. A kiegészítést az jelenti, hogy milyen helyszínről hová és milyen körülmények között kell lebonyolítani a szállítást.
  2. A bútor alakja is jelenthet önmagában kihívást és ezzel együtt több munkát a szállítóknak, emiatt is emelkedhetnek az árak. A helyszíni felmérést tehát nem szabad kihagyni, de legalább részletes beszámolóra és fotókra van szükség.
  3. A megrendelő is felkészítheti a nehéz bútort, mielőtt a szállítók kezébe adja. A leszerelhető alkatrészeket el kell távolítani és külön csomagolni, a mozgó elemeket pedig rögzíteni ragasztószalaggal vagy zsinórokkal. Ha kényes bútorról van szó, akkor a csomagolóanyagot is elő kell venni és beburkolni vele a bútort.
  4. A költöztetőknek tudniuk kell az emeletek akadályok, lépcsők liftek meglétéről és a helyszín megközelíthetőségéről is. Ha ezeket a részleteket ismerik, felkészülten érkeznek, mind létszámban, mind felszerelés tekintetében.

Amennyiben egy vagy több, az átlagosnál nagyobb és nehezebb bútort vagy hasonló tárgyat kell elszállíttatnia, mi a rendelkezésére állunk. A szállítást megelőzően vegye fel a kapcsolatot velünk azért, hogy egyeztessünk a feladat jellemzőiről és megbeszéljük az időpontot a szállításra! Garantáljuk, hogy elégedett lesz a munkánkkal és nem kell tartania a költözéstől, bútorszállítástól!