Nehéz bútorszállítás nagy tapasztalattal, szakszerűen. Bízza ránk a munkát, legyen szó antik bútorról, zongoráról, páncélszekrényről vagy más nehéz tárgyról!

Költözni nem könnyű, még akkor sem, ha egy átlagos lakásról van szó, átlagos mennyiségű ingósággal. Azonban vannak olyan helyzetek, amikor még nehezebb a feladat. Ide tartozik az is, ha a költözéshez nehéz bútorszállításra is szükség van.

Mi számít nehéz bútornak?

Ebben az esetben nem az átlagos, minden háztartásban megtalálható, nagy méretű tárgyakra gondolunk, mint például a hűtő. Persze, a hűtő is nehéz, de a súlya meg sem közelíti például egy jakuzziét! A nehéz bútorszállítás kategóriájába esik például a már említett jakuzzi, a páncélszekrény, a zongora, a kerti kemence, a kondigépek, de gyakran a különleges antik bútorok is ide sorolandók.

A nehéz bútorok szállítását gyakran nem csak a nagy súly teszi problémássá, hanem még pluszban az is, ha nehezen hozzáférhető, sérülékeny, esetleg az alakja is speciális. Ennek következtében az ilyen feladatokhoz mindenképp speciális eszközökre és nem utolsó sorban tapasztalatra van szükség, így nem is minden költöztető cég foglalkozik ilyesmivel.

nehéz bútorszállítás

Hasznos tippek nehéz bútorszállításhoz

1. Gondolkodjon előre!

Érdemes már jó előre megtervezni, átgondolni a teljes folyamatot. Egyrészt kell keresni egy olyan, megbízható céget, ami vállalja a feladatot, másrészt fel kell mérni, hogy milyen nehézségek adódhatnak. A nehéz tárgyak általában nagy mérettel is rendelkeznek, ezért előfordulhat, hogy csak szétszerelve férnek ki az ajtón, nem férnek be a liftbe (esetleg a nagy súly miatt nem is szabad őket lifttel szállítani), de az is megesik, hogy az új helyen nem férnek be az ajtón.

2. Amennyire lehet, szerelje szét a tárgyat!

Sajnos nem minden nehéz bútor szedhető szét, főleg, ha antik, de ha valamennyire is csökkenthető a súlya, illetve a mérete, már az is sokat lendíthet a szállításon. A leszerelhető díszeket, fogantyúkat, lábakat szedjük le, mert ezek a legsérülékenyebb pontok. A bútor legkényesebb pontjaira érdemes külön is felhívni a költöztetők figyelmét, akik így garantáltan nagyobb óvatossággal fognak eljárni.

3. A nehéz tárgyat is érdemes becsomagolni!

Sokkal kevésbé lesz sérülékeny, ha kap egy kis plusz védelmet. Ez készülhet akár kartonokból, akár buborékfóliából, de még rongyokból is. Persze fontos, hogy meg lehessen fogni, de a sarkokra és a sérülékenyebb részekre érdemes valamilyen védő eszközt tenni.

4. Ne mellőzzük a megfelelő eszközök használatát!

A nehéz bútorszállításnak is megvannak a maga eszközei, amik könnyebbé teszik a folyamatot. És ezek nem csak a cipekedést könnyítik meg, hanem a bútor épségét is óvják! Ide tartoznak a különféle emelő hevederek, a lépcsőjáró, de a munkavédelmi kesztyű is, ami a kéz védelmét szolgálja.

Ezek az eszközök egy nehéz bútorszállítással foglalkozó cégnél alapvető felszerelésnek számítanak, ezért is érdemes profi, erre szakosodott vállalkozót keresni.

nehéz bútorszállítás

Miért hívjon minket?

Csapatunk remek választás, ha nem csak egyszerű költöztetésre, hanem nehéz bútorszállításra is szüksége van. Nagy tapasztalattal rendelkezünk ezen a téren, nincs olyan tárgy, bútor, amit ne bízhatna ránk teljes nyugalommal. Modern, karbantartott eszközökkel dolgozunk, és megfizethető árakkal állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését és szeretné igénybe venni szolgáltatásunkat, forduljon hozzánk bizalommal a részletekért! Munkatársaink várják jelentkezését, és szívesen segítenek Önnek mindenben.